8.12.12

Ομαδοποίηση ενδιαφερόντων στο Facebook και δημιουργία στοχευμένων ενημερώσεων ιστοσελίδων


ομαδοποίηση ενδιαφερόντων στο facebook

Φαίνεται ότι το Facebook, παρά το γεγονός ότι το κατηγορούν πολλοί, διαθέτει χρήσιμες εφαρμογές. Μία από αυτές επιτρέπει τη δημιουργία ομάδων ενδιαφερόντων. Αυτή βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του Facebook και μας επιτρέπει να δημιουργούμε λίστες με ιστοσελίδες στο Facebook που μας ενδιαφέρουν.

Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες διαθέτουν και σελίδα ή ομάδα στο Facebook, τότε είναι εύκολο να γραφτούμε σε αυτές χρησιμοποιώντας αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Βήμα βήμα η διαδικασία είναι η εξής:

δημιουργία στοχευμένων ενημερώσεων ιστοσελίδων στο Facebook
  1. Βρίσκουμε τη σελίδα που μας ενδιαφέρει στο Facebook.
  2. Πατάμε στο "μου αρέσει"
  3. Εμφανίζεται πτυσσόμενη λίστα όπου επιλέγουμε αν θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις, ενημερώσεις και το πιο σημαντικό: μπορούμε να κάνουμε προσθήκη στις λίστες ενδιαφερόντων. Αν δεν έχουμε δημιουργήσει λίστες πάμε στο: "+νέα λίστα". Αλλιώς επιλέγουμε αυτή στην οποία ταιριάζει περισσότερο το περιεχόμενο της σελίδας.
  4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατάμε "Επόμενο".
  5. Δακτυλογραφούμε ένα όνομα Λίστας (κάτι που να τοποθετεί τη σελίδα σε μια κατηγορία π.χ. χόμπυ).  Επιλέγουμε ποιοι θα μπορούν να βλέπουν τη λίστα.
  6. Πατάμε "Τέλος".
  7. Η λίστα εμφανίζεται στη λίστα των ενδιαφερόντων στην αριστερή στήλη.
  8. Μπορούμε πατώντας στη συγκεκριμένη λίστα να εμφανίζουμε τις στοχευμένες ενημερώσεις των σελίδων που καταχωρούμε σ' αυτή. 
Με την ομαδοποίηση των σελίδων στο facebook σε κατηγορίες, διαχειριζόμαστε το χρόνο μας πιο αποτελεσματικά, καθώς η πλοήγηση στο χάος του διαδικτύου γίνεται παιχνιδάκι.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More