12.12.12

Πώς μεταφέρουμε αρχεία από υπολογιστή σε υπολογιστή χωρίς στικάκι... DropBox

μεταφορά αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή χωρίς στικάκι: Dropbox, για ευκολότερη διαχείριση του χρόνου

Αρκετές φορές χρειάζεται να μετακινούμαστε από υπολογιστή σε υπολογιστή, για να κάνουμε διάφορες δουλειές. Μπορεί να μετακινηθούμε σε άλλον υπολογιστή στο ίδιο σπίτι, είτε από υπολογιστή στο σπίτι σε κάποιον στη δουλειά, ή στη σχολή. Αυτό μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρονοβόρο για την εργασία μας, καθώς πρέπει  να μεταφέρουμε κάθε φορά τα αρχεία που μας ενδιαφέρουν από τον έναν υπολογιστή στον άλλο.

Το πρόβλημα λύνεται με μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή, το λεγόμενο "Dropbox". To Dropbox στην κυριολεξία μας λύνει τα χέρια, επιτρέποντάς μας να διαχειριστούμε το χρόνο μας πιο αποτελεσματικά, αφού προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης μεταφοράς αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή, με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι συνδεδεμένοι στο ίντερνετ.

Πιο συγκεκριμένα, το Dropbox προσφέρει δωρεάν χώρο στο internet, τον οποίο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να μοιραστεί αρχεία με τρίτους (δημιουργώντας κοινούς φακέλους), με την προϋπόθεση ότι και το τρίτο άτομο θα έχει λογαριασμό στο Dropbox. Επίσης, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα φάκελο με τα σημαντικότερα αρχεία του, ο οποίος θα μεταφέρεται αυτόματα σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή, με το dropbox εγκατεστημένο. Έτσι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε κάθε φορά USB στικάκι για τη μεταφορά, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Ακόμη, το Dropbox προσφέρει σημαντικό ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο εκτός του σκληρού μας δίσκου, για την αποθήκευση αρχείων. 

Η διαχείριση του χρόνου μας γίνεται μια εύκολη υπόθεση χρησιμοποιώντας το Dropbox, και άλλες cloud εφαρμογές, όπως το Evernote.

Ο τρόπος εγκατάστασης και χρήσης του προγράμματος περιγράφεται εδώ: Πώς να εγκαταστήσω το  Dropbox και να δημιουργήσω κοινούς φακέλους.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More