23.1.13

Eθελοντισμός, ιστοσελίδες - portal


ιστότοποι προώθησης του εθελοντισμού


Συγκεντρώσαμε, οργανώσαμε και ομαδοποιήσαμε τα βασικά sites - portals για τον εθελοντισμό. Τα links που βρήκαμε αφορούν ιστοσελίδες, στις οποίες αναρτώνται εθελοντικές θέσεις εργασίας, ιστοσελίδες που δημιουργούν διασυνδέσεις μεταξύ ζήτησης και προσφοράς εθελοντικής εργασίας ή sites που διαθέτουν μηχανές αναζήτησης εθελοντικών προγραμμάτων.

Τα οφέλη από τα εθελοντικά προγράμματα είναι ότι:
1. δίνεται μια διέξοδος σε ανθρώπους όλων των ηλικιών ώστε να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο χωρίς απαραίτητα να ξοδέψουν χρήματα.
2. πολλές από τις οργανώσεις δίνουν βεβαιώσεις εθελοντισμού, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως απόδειξη εθελοντικής εργασιακής εμπειρίας, η οποία αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική σταδιοδρομία.
3. παράλληλα με τα παραπάνω, δίνεται η ικανοποίηση ότι προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή και σε ζώα υπό εξαφάνιση, όπως επίσης και ότι συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
4. τα άτομα που συμμετέχουν κοινωνικοποιούνται ευκολότερα, κάνουν παρέες και δικτυώνονται αποτελεσματικά, γεγονός που βοηθάει και στην εύρεση εργασίας.

SITE ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Volunteer4greece

Μια πολύ καλή προσπάθεια διευκόλυνσης της επικοινωνίας μεταξύ εθελοντικών οργανώσεων/ομάδων στην Ελλάδα και όσων επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά σε αυτές. Προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις εθελοντικής εργασίας, ποικίλου περιεχομένου, σε διάφορους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Helping.gr  

Δικτυακός τόπος, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα πηγή πληροφοριών για συνανθρώπους μας που έχουν κάποιο πρόβλημα και αναζητούν βοήθεια.


Goodchannel

Διαδικτυακό κανάλι που συνδέει την κοινωνική ζήτηση με την κοινωνική προσφορά.


volunteers.neagenia.gr 

Ιστοσελίδα που προωθεί τη δυνατότητα διασύνδεσης πολιτών που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία με οργανώσεις που αναζητούν εθελοντές.

anthropos.gr

Ελληνική ανθρωπιστική πύλη στο διαδίκτυο, με σκοπό την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των Ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και να παρέχει στους πολίτες έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τον εθελοντισμό.


Σχετικές σελίδες:
Εθελοντισμός στη Θεσσαλονίκη

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More