15.1.13

Οργάνωση αρχείων στον υπολογιστή - αποθήκευση όλων σε ένα σημείο - Evernote

Evernote: cloud εφαρμογή για οργάνωση αρχείων σε ένα μέρος στον υπολογιστή και εύκολη διαχείριση χρόνου

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να έχετε οργανωμένα όλα τα αρχεία σας, σημειώσεις, εικόνες, ιστοσελίδες σε ένα μέρος ενώ ταυτόχρονα έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε (υπολογιστές, κινητά, συσκευές) κάνοντας τη διαχείριση του χρόνου σας παιχνιδάκι; Τι θα λέγατε αν εκτός από όλα αυτά μπορούσατε να βρίσκετε πανεύκολα ο,τιδήποτε έχετε καταχωρήσει, χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, tags, ακόμα και κείμενο μέσα σε φωτογραφίες;

Όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα με την cloud εφαρμογή Evernote. Η εφαρμογή Evernote μπορεί στην αρχή να φαίνεται δυσνόητη ή να μην μπορείτε να καταλάβετε που χρησιμεύει. Όμως αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας και την οργάνωσή σας, ενώ είναι αρκετά εύκολη και απλή στη χρήση.

Βασικό πλεονέκτημα του Evernote είναι ότι επιτρέπει την αποθήκευση σημειώσεων χωρίς να απαιτείται η δημιουργία ολόκληρων αρχείων word ή άλλου τύπου. Έτσι δεν χρειάζεται, κάθε φορά που θέλουμε κάτι, να ανοίγουμε ξεχωριστά αρχεία, ψάχνοντας και χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Αντίθετα, έχοντας αποθηκεύσει τις σημειώσεις με κατάλληλα tags και κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο Evernote, βρίσκουμε άμεσα τις σημειώσεις, οι οποίες ανοίγουν στο χρόνο ενός κλικ.

Μπορούμε επίσης να καταχωρήσουμε στο Evernote σημαντικά αρχεία οποιουδήποτε τύπου, στα οποία επιθυμούμε να έχουμε πρόσβαση παντού και πάντα.

Προσθέτοντας το add-on web clipper μπορούμε να αποθηκεύσουμε ολόκληρες ιστοσελίδες, κομμάτια ιστοσελίδων ή μόνο τις διευθύνσεις URL ιστοσελίδων. Και όλα αυτά χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία του να δημιουργούμε ξεχωριστά αρχεία, να ανοίγουμε και να κλείνουμε για να βρούμε αυτό που θέλουμε.

Ταυτόχρονα μας δίνεται η επιλογή να οργανώσουμε τις σημειώσεις, τα αρχεία ή τις εικόνες με λέξεις κλειδιά, αλλά και δημιουργώντας ξεχωριστά notebooks για κάθε κατηγορία.

Το evernote διαθέτει ποικιλία σε add-ons (πρόσθετα), για εξειδικευμένες χρήσεις, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο: Evernote - πρόσθετα.

Συνεπώς, με τη συγκεκριμένη cloud εφαρμογή μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα πάντα, να τα θυμόμαστε και να ανατρέχουμε σ' αυτά ανά πάσα στιγμή. 

Το Evernote καθώς και άλλες cloud εφαρμογές, όπως το Dropbox έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στην ευκολότερη διαχείριση του χρόνου και των εργασιών μας.

1 σχόλια:

Καλησπέρα έχετε κάνει πολύ ωραία δουλειά με το ιστολόγιο σας. Θα ήθελα να προτείνω συνεργασία μέσω ανταλλαγής banner. Το δικό μας ιστολόγιο είναι αυτό:
http://boxformovies.blogspot.gr/
(email: userluigi@gmail.com)

Περιμένουμε απάντηση σας, Box4Movies

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More